N-spoor.com
spoorbruggen over Oude Maas, Dordrecht-Zwijndrecht

Bijzondere kunstwerken

Bruggen, tunnels en overige kunstwerken op, om en rond het spoor in Nederland.

Hieronder staan links naar de betreffende steden waarin, of waarbij zich de kunstwerken zich bevinden. Klik op deze link om naar de brug/tunnel van uw keuze te navigeren.

spoorbrug over Wantij, Dordrecht

Dordrecht

In Dordrecht liggen verschillende spoorbruggen. Dordrecht is een eiland, dat ook nog eens doorkruist wordt door het riviertje het Wantij.
Over het wantij ligt een enkelsporige hefbrug, verderop gaat het spoor over de Nieuwe Merwede, over de Baanhoekbrug, waarna het spoor richting Sliedrecht loopt.
Ten noordwesten van het eiland liggen de spoorbruggen over de Oude Maas, die de oevers van Dordrecht en Zwijndrecht met elkaar verbinden.
Onder de Dordtse Kil gaat de HSL zuid door 2 tunnelbuizen heen, en op het zuidelijke punt van het Eiland van Dordt, bevinden zich de Moerdijkbruggen die zowel met het conventionele spoor, als de HSL Zuid, de oevers van Zuid-Holland en Noord Brabant verbinden.

Klik hier, om naar de spoorbruggen in Dordrecht te navigeren.ICM vonkt op brug over Gouwe, Gouda.

Gouda

Bij het riviertje de Gouwe in Gouda liggen 2 spoorbruggen die in totaal met 5 sporen het riviertje overspannen.

In 2009 heb ik deze bruggen 2 keer bezocht, de eerste keer waren het foto's van de algemene indruk, en de tweede keer, hebben Dominic en ik speciale opnames gemaakt.
Dominic heeft vooral de vonkende treinen over de bruggen gefilmd, terwijl ik honderden foto's heb geschoten, om een vonk op de gevoelige plaat te krijgen. Het resultaat mag er zijn!!!

Klik hier om naar de spoorbruggen in Gouda te navigeren.

Naar begin van deze pagina

Naar fotopagina algemeen

Naar startpagina (home)


© 2009-2010 www.n-spoor.com