N-spoor.com

updates

22 maart 2010

Fotoalbums stations in Nederland.

Vandaag een update van 11 nieuwe fotoalbums en beschrijvingen van stations. Klik op een van onderstaande links om bij het fotoalbum van uw keuze te komen.

station Amersfoort Schothorst
station Amersfoort Vathorst
station Driebergen-Zeist
station Ermelo
station 't Harde
station Harderwijk
station 's-Hertogenbosch Oost
station Maarn
station Nunspeet
station Nijkerk
station Nijmegen Dukenburg


17 maart 2010

Fotoalbums stations in Nederland.

Achter de schermen ben ik druk bezig met bewerken van stationsbeschrijvingen, en een update van ongeveer 20 nieuwe stations.
Om niet al te veel tijd tussen de updates te laten verschijnen, doe ik een kleine upload.
Het betreft een paar foto's van station Bunnik, en een filmpje met plan U, dat station Bunnik Passeert.

14 februari 2010

Fotoalbums bijzondere kunstwerken.

De fotopagina's van spoorbruggen en dergelijke heb ik, net als de stationspagina's onderverdeeld in verschillende pagina's per plaats, hiervoor heb ik de oorspronkelijke kunstwerkenpagina nu ingedeeld als indexpagina. Er staan nu 5 beweegbare bruggen online, namelijk 3 bruggen in Dordrecht, en de spoorbruggen over de Gouwe in Gouda.

29 december 2009 was ik een dag treinspotten met Dominic, in de omgeving van Gouda, het vroor overdag, maar dat mocht de pret niet drukken. Tegen de avond belandden we met een vette hap tussen de spoorbruggen over de Gouwe. Ik heb daar honderden foto's geschoten om een vonk op de gevoelige plaat te leggen, dit is gelukt! Dominic heeft de treinen over de bruggen gefilmd, en de vonken schieten er letterlijk vanaf.
Voor de foto's en film kan u kijken op de pagina spoorbruggen over Gouwe.

12 februari 2010

Fotoalbums stations in Nederland.

Tussen station Hilversum Noord en iets boven Utrecht staan unieke bovenleidingsportalen, foto's van deze kan u vinden bij foto's van de stations Hilversum Sportpark en Hollandsche Rading.
De fotoalbums van de volgende stations zijn bijgevoegd:
Baarn
Hilversum en Hilversum Sportpark
Hollandsche Rading
Soest, Soestdijk en Soest Zuid


28 januari 2010

Fotoalbums stations in Nederland.

Eind januari zijn er nog veel ijzige plaatjes te schieten.
Het oude station van Lisse is al een poosje buiten gebruik, gelukkig staat het stationsgebouw er nog wel.
Voor de rest zijn er albums van de stations Haarlem Spaarnwoude, Heemstede-Aerdenhout, Hillegom, Overveen en Zandvoort geplaatst.

13 januari 2010

Fotoalbums stations in Nederland. (in Sneeuw)

Zondag 10 januari was het in Nederland nog erg winterachtig. Zondag heb ik foto's gemaakt voor mijn verzameling stations.
Het weer was ondanks de voorspellingen (weeralarm in noord Nederland) goed te doen, de NS had voor de reizigers in de Kiosken gratis koffie ter compensatie van het winterse ongemak, persoonlijk had ik er alleen maar gemak van.
De stations die ik bezocht heb zijn: Rotterdam Alexander, Rotterdam Centraal , Rotterdam Lombardijen, Rotterdam Noord en Schiedam Centrum.

Klik hier voor de foto's van stations in Rotterdam.
Klik hier voor de foto's van station Schiedam Centrum.


11 januari 2010

Fotoalbums stations in Nederland. (1986)

Door de feestdagen had ik wat extra tijd om foto's en dergelijke in te scannen.
In 1986 heb ik foto's gemaakt van station Dordrecht Zuid, alsmede het rijdende materiaal uit die tijd. Zo is er onder andere nog de oude huisstijl van NS te vinden, en ook het stationsgebouw (sekstant).
Ook zijn er hier foto's te vinden van de originele Sprinter, mat'54 (Hondekop), een motorpost, loc 1100 en 2400. Klik op Dordrecht Zuid om naar de foto's te gaan, en scroll door naar het stukje Dordrecht Zuid 1985/1986.

1 januari 2010

Fotoalbums stations in Nederland.

Na het oliebollenfestijn van de afgelopen nacht wil ik een ieder, een gezond en spoors 2010 toewensen.

Vandaag heb ik de laatste foto's van stations bewerkt uit 2009, deze kan u vinden op de pagina's met stations-fotoalbums. De stations zijn Uitgeest, Utrecht Terwijde, Vleuten en Woerden.

31 december 2009

Fotoalbums stations in Nederland.

Op de valreep van 2009 een laatste update.
Er zijn vandaag 8 nieuwe fotoalbums van stations geplaatst. Het betreft de stations Beverwijk, Bloemendaal, Breukelen, Driehuis, Gouda Goverwelle, Heemskerk Santpoort Noord en Santpoort Zuid.

26 december 2009

Fotoalbums stations in Nederland.

Op 12 en 26 december 2009 heb ik foto's van station Dordrecht gemaakt.
Station Dordrecht had ik al eerder in een fotoalbum geplaatst.

Door de werkzaamheden toen, was het onmogelijk om goede foto's van de voorkant te maken.
Nu was dit wel mogelijk, en heb ik van deze kans gebruik gemaakt.
Klik hier om naar het 2e fotoalbum van station Dordrecht te gaan.

15 december 2009

Fotoalbums stations in Nederland.

In deze update staan 7 fotoalbums van stations in Noord Brabant. De stations zijn Boxtel, Eindhoven Beukenlaan, Gilze-Rijen, Oisterwijk , Tilburg Reeshof, Tilburg West en Vught.

30 november 2009

Fotoalbums spoor N modulebanen.

Eindelijk, er is eens een update die de naam van deze site eer aandoet. 29 november 2009 was ik op de Nederlandse modelspoordagen in Rijswijk, en heb ik enkele foto's gemaakt van 2 modulebanen: De Lahntalbahn van de LMV, en de Honenlandbaan van MSG Oudenbosch. klik hier om naar de fotopagina van spoor N te gaan.

25 november 2009

Nieuwe indeling fotopagina's stations en nieuwe stations.

Voor N-spoor.com begrippen heeft zich de grootste update in haar bestaan voorgedaan. De fotopagina's van de nederlandse stations is wat de basis betreft klaar, er staan nu fotoalbums verdeeld over 52 pagina's, die makkelijk alfabetisch te vinden zijn, en er kan per pagina opgeschoven worden. Nu de basis gereed is kunnen de nieuwe stations ook direct een link krijgen naar de juiste pagina, u hoeft dus niet meer door te navigeren.

In de nieuwe (definitieve) stijl staan ook meteen 40 nieuwe stations en haltes:

Arkel , Berkel en Rodenrijs , Delft Zuid , Didam , Duiven , Echteld , Elst , Gorinchem , Hardinxveld-Giessendam , Hemmen-Dodewaard , Hoek van Holland Haven , Hoek van Holland Strand , Kapelle-Biezenlinge , Kesteren , Krabbendijke , Kruiningen-Yerseke , Leerdam , Leidschendam-Voorburg , Maassluis , Maassluis West , Nijmegen Lent , Opheusden , Oudenbosch , Pijnacker Centrum , Pijnacker Zuid , Rhenen , Rijswijk , Rotterdam Kleiweg , Rotterdam Meijersplein , Rotterdam Wilgenplas , Schiedam Nieuwland Tiel , Vlaardingen Centrum , Vlaardingen Oost , Vlaardingen West , Voorburg , Zetten-Andelst , Zevenaar , Zoetermeer , Zoetermeer Oost

23 november 2009

Op N-spoor.com zijn ook fotoalbums van spoorbruggen geplaatst, vandaag zijn daar de spoorbruggen over de Oude Maas tussen Dordrecht en Zwijndrecht ook aan toegevoegd. Klik op foto's spoorbruggen Oude Maas om naar de fotopagina van bijzondere kunstwerken te gaan.

9 november 2009

En dat is 100. Vanaf vandaag staan er 100 stations online. Als 100e station heb ik station Dordrecht geplaatst. Dordrecht is voor mij persoonlijk mijn favoriete station. Ter gelegenheid van het 100e station komt er binnenkort nog een verslaglegging over de stations-fotoalbums.

Omdat de fotopagina's van de stations nogal veel foto's bevatten, over 16 pagina's verdeeld, en dit ten koste gaat van de inlaadtijd van de bezoeker (en het totaaloverzicht van stations) , wordt er achter de schermen gewerkt aan een nieuwe opzet voor de fotoabums. Wanneer de nieuwe indeling klaar is, kan u dit terugvinden op deze pagina.

Klik hier om naar de fotopagina van stations in Dordrecht te gaan.

2 november 2009

Van 2 tot 5 augustus 2009 logeerde ik een paar dagen op familiepark Nienoord. De verslaglegging van deze mini-vakantie is klaar. Op familiepark Nienoord is er zowel voor de jonge, als oudere spoorfanaat genoeg te doen. Klik hier voor het verslag over familiepark Nienoord.

31 oktober 2009

Vandaag zijn de fotopagina's van de stations Barendrecht, Culemborg, Zaltbommel en Zwijndrecht toegevoegd aan de website. In totaal staan er nu al 99 stations online. Klik hier om naar de fotopagina van de stations te gaan.

26 oktober 2009

Vandaag zijn de fotopagina's van de stations Heeze, Helmond, Horst-Sevenum en Rilland-Bath toegevoegd aan de website. Klik hier om naar de fotopagina van de stations te gaan.

25 oktober 2009

Vandaag zijn de fotopagina's van de stations Bergen op Zoom, Best, Breda Prinsenbeek, Deurne en Etten-Leur toegevoegd aan de website. Klik hier om naar de fotopagina van de stations te gaan.

23 oktober 2009

De stations langs de Maaslijn zijn compleet. In dit derde en laatste deel vindt u de stations Reuver, Swalmen, Tegelen en Venlo. Klik hier om naar de fotopagina van de stations te gaan.Doodlopend spoorNaar begin van deze pagina

© 2009-2010 www.n-spoor.com